De utenkte tankers tårn

De utenkte tankers tårn  – for ro, refleksjon og høyttenkning

Byggverket som startet det hele (innviet 17. sept 2001), fantasert og tegnet av HC som 10-åring (1965). Har ikke sin make på denne kloden. Et åttekantet praktbygg i Landet for undring og fantasi, et nasjonalsymbol for fantasi, inspirasjon og glede og en unik opplevelse.

Hvorfor er tårnet til
Ambisjonen er enkel: Å vekke til viktige oppdagelser. Og gi mennesker ekstraordinær inspirasjon og kraft for å oppdage utenkte muligheter – og virkeliggjøre drømmer, visjoner – og umuligheter. 
 
Noen praktiske fakta
Etter ommøbleringen i 2016 ble Himmelrommet (4. etg) til HC eget ateliér & arbeidsrom, men 2. etasjen kan benyttes til kreativt arbeid. Tårnet er i hovedsak tilgjengelig kun for grupper eller ved åpne dager.

ROM
1. etasje er ankomst, garderobe, WC.

2. etasje kan benyttes til kreative arbeidsprosesser (inntil 8-10 personer)

3. etasje rommer HC's arbeidsplass, kjøkkenbenk, "bibliotek".

4. etasje - Himmelromet - er nå HCs ateiér og arbeidslokale, men kan oppleves ved gruppebesøk eller på åpne dager. 

 Se bildekarusell - innvendig og utvendig - > scroll NEDERST PÅ SIDA HER. 

Starten

Seks dager etter at tårnene falt i New York, innviet vi De utenkte tankers tårn her i Lucky Næroset (17. sept. 2001) og ingen aner hvor fort tiden har gått. Det har ikke bare vært en drøm som ble virkelighet, men også et eventyr, -hver dag.

Ikke bare er byggverket en evig inspirasjon for oss som holder til her. Det er også blitt en magnet på utrolig mange spennende mennesker. Jeg har ikke tall på de interessante og unike kvinner og menn, jenter og gutter, som har besøkt tårnet. Felles for alle er at de begeistres, og bidrar til gjensidige gode opplevelser.

Og én ting er jeg sikker på; disse årene har bare vært den spede start.
Det meste og beste er enda være ugjort....

Tårnet er ikke åpent for tilfeldige besøkende, men for grupper som bestiller omsvisning eller skal jobbe her. Og selvsagt for enkeltpersoner med sammenfallende interesser som vil treffe oss, etter avtale.

Dette er ingen tradisjonell nyhetsside som oppdateres jevnlig. Men følg med på MENYEN, - kanskje dukker det opp nye idéer som er blitt til virkelighet.

Takk for at du stakk innom nettsida. Sjekk hvilke muligheter du har i virkelighets verden også.


HC Medlien
"tårnherre"


TÅRN I LUCKY NÆROSET
I motsetning til andre filmen i trilogien Ringenes Herre, er det kun ett tårn i staten Lucky Næroset. For området hvor tårnet – og Medlien gård – ligger, er erklært som egen stat(!). 28. november 1999 oppstod vår første regjering, med statsminister, helseminister (oppgave; helse på ælle nyinnfløttede i staten...), naturminister, ITTE-minister m.m. Lucky Næroset, hvor tårneieren forøvrig er fantasiminister, kan skilte med en lang rekke nokså (mildt sagt!) uvanlige påfunn, etableringer og prosjekter. Her er virkelig et praktisk eksempel på hva et lite lokalsamfunn kan få til ved å spille på fantasi, galskap, humor og mot. Visste du f.eks. at verdens første, og største, underjordiske flyplass ligger hos oss? 

 

SPESIALSKREVET EVENTYR FOR TÅRNET
Forfatter og "storyteller" Espen Holm (Oslo) bidro under åpningen med en spesialinnbundet bok; "Kongen som ønsket seg et tårn", et moderne eventyr om en Konge som ønsker forandring i Riket sitt og hvordan han vil at folk skal hjelpe ham.

Boka finnes kun i 8 eksemplarer og skal lånes ut til brukere av De utenkte tankers tårn.

Espen jobber nå som profesjonell storyteller og forfatter. Han hjelper andre i å formulere og fortelle sine historier. Mannen har tidligere gitt ut boka "Intelligente idioter", et skråblikk til vår hemningsløse beundring for IT, og “Penga eller livet!”. Med mye mer. En svært skrivefør kar. 
 

SJURS TUR-RETUR
Det utenkte tårns gudfar, Sjur Dagestad (brumunddøl bosatt på Brandbu), benyttet i dåpsseremonien en helt spesiell mixture i et unorsk medie. Som innovasjonssjef i Tomra, verdens markedsleder for automater til returemballasje, medbrakte han ei japansk brustomflaske (Asahi), fylt på vei hit til Moelv samme dag (17.09.01) – med vann fra fire kilder; saltvann fra Oslofjorden, ferskvann fra Tyrifjorden, Randsfjorden og Mjøsa.

Hengende i ei lang snor fra vandrealtanen i tårnets 4. etg., ble flaska av døperen Dagestad slengt inn i muren i dåpsøyeblikket. En plastikkaktig klask-plask-lyd lød utover forsamlingen, før den i en U-sving spratt tilbake til døperens hånd. Slik fungerer returemballasje...

Så flaska står her fortsatt, like hel – etter å ha sprengt et par U'er og bygd tre bruer.

 

DE UTENKTE TANKERS TÅRN OFFISIELT ÅPNET
Mandag 17. september 2001 er merkedagen etter mange års drøm – og hardt arbeid. Åpningen av tårnet er også innvielsen av en helt ny arena i Norge; en bygning reist spesielt for å realisere menneskers drømmer og oppdage muligheter. For inspirasjon, nyskapning, fantasi, løsninger – og realisering. Måtte det glede og være til nytte i årevis!

 

DATOEN LOVER GODT
For å være på den sikre siden sjekket vi med en astrolog "over there".

"…..with the information I do have available I would say the opening on the 17 of Sept would be very good. That is the exact day of a new moon at 24* Virgo and the new moon is an EXCELLENT time for opening as it it associated with new beginnings. Also, with Venus, which rules social activities in Leo, which is very warm, and represents grand social affairs, I think it will be fine. Particulary for you, I think this affair will go well as transisting Jupiter, which rules good fortune is conjuncting your natal Venus, again very social, but also representing harmony, beauty, love, contentment and peace of mind. I don't see any aspects here that cause me concern….."

Richard Billingsley (USA)

 

CAMILLAS HISTORIE
10 år gamle Camilla Hovind Ulven (nabo) hadde fått i oppdrag å skrive sine tanker om hva hun trodde kunne komme til å foregå i tårnet. Historien ble framført under åpningen – les den her .

 

HANNE OG MARIANNES SANG
Fra tårnets topp framførte HC's døtre Hanne (16) og Marianne (13) farens tekst "Fra ungdommen" – en omskriving av Nordahl Griegs "Til ungdommen".

vem står bak

Tårnidéen, drømmen og virkeliggjøringen er Hans Chr. Medliens historie. Bygget er reist på slektsgården Medlien som også var vugge for HC's eget selskap De utenkte tankers tårn U8 a/s (flyttet til Nærvang, Næroset, høsten 2006, hvor Marit Maurud leder de mange virksomhetsområdene. 

HC har "alltid" drevet med fantasi, kreativitet, humor og galskap – som primus motor i Ringsaker Dannede Selskab (79-90), oppstart og mange års drift av reklamebyrå (tekstforfatter HC), over 800 oppdrag som overheadhunter J. Johansen (lattervekkerforedrag primært for norsk næringsliv (92–05) – se U8 Booking, – til gründer og utvikler, bl.a. av metodikken viaFantasia ® sammen med kollega Tom.
Sistnevnte ble drevet som eget selskap fra 2000 - 2004, men tjenestene er fra 2005 samlet i U8. Metodikken og tekningen viaFantasia ® har derfor et naturlig forhold til De utenkte tankers tårn. HC debuterte i 2005 som forfatter –les her om boka <PRIKKEN> og er sentral i utviklingsprosjekter hjemme i fristaten Lucky Næroset.

HC er gift med Gro og har døtrene Hanne Kristin (1985) og Marianne (1988). Takk for all uvurderlig støtte, tålmodighet og avlastning i mange år. Takk for at jeg har fått holde på til drømmen var en realitet. Takk for at jeg får fortsette. Det meste og beste kan enda være ugjort.... 

SKAPERNE
Tårnet er bygget av de beste innen sitt felt i Ringsaker

Arkitekt: Brede Vardeberg
Byggmester: John Magnus Sveen
Kunsterisk interiør: Linda Prine (kunstmaling, 2. etg. og inngangen, Lena Ubario  Utsmykning: Frogner (fliser og maling, 3. etg.), Mickael Schlømer (installasjon, 1. etg.), Liv Kristin Espelien (keramiker, utv. fasade)

I tillegg har HC selv malt himmel og hav (takhvelvingen i 4. etg.). Glassdråpene i 4. etg. er spesialblåst hos Magnor Glassverk.

Byggfaglige leverandører: Moelven Limtre AS, Gunnar Karlsen as (ventilasjon), Dagestad Mek. Verksted AS, Brumunddal Blikk, Elektro Øst AS, TreNOR vinduer, Hestnes trappefabrikk AS, RingAlm Tre AS, Maxbo Ludv. Larsen AS, Helge Vestheim (graving), Moelv Rørservice og Roar Bakken m.fl.

Ellers takk til snekkerne Tor Nysveen, Olav Levernes og Ole Marius Søbakken, "reodor" Kjell Sønsteby og trappemurer & idékollega Tom Åge Myhren

Tekniske fakta: 25 m² grunnflate, 4 etasjer, 8-kantet, 15 m. Høyt
Byggeperiode: 23. juni – 15. september 2001
Kostnad: Dobbelt så mye som jeg trodde (– men heldigvis trodde jeg halvparten av hva jeg hadde råd til…)

Kontakt med kunstnerne ordnes med glede via HC/U8.

Tårnsymboler og tegn

Rundt omkring i tårnet, inne og ute, er plassert en rekke symboler og tegn. Ingen av dem helt tilfeldig. Mange av dem representerer ulike trossamfunn og kulturer langt utenfor Norges grenser. Dette er i seg selv et symbol;
– i De utenkte tankers tårn skal det ikke være grenser og barrierer mellom tankene, uansett hvilken tilhørighet de har. Dette vil være den aller viktigste forutsetningen for å oppnå resultater med U8-idéen: her skal sprenges U'er og bygges bruer.