Hva er gjort

Helt siden tenårene har jeg likt å aktivere min skapernerve. Selv om jeg fra småtassalder har tatt aktivt del i gårdsarbeidet, var nok odelsgutten aldri eslet til heltidsbonde. Slektsgården holdes imidlertid i hevd av dyktige forpaktere og egen påpasselighet for skogen.

Jeg tok aldri noen formell utdannelse, men kan skilte med papirer fra økonomisk gymnas på Lillehammer (russeformann 1975). Det ble ingen høgskole på meg, men derimot 4 år som uskolert rektor på Djupskolen (2009-2013) her i Landet for undring og fantasi.  

Fikk min første jobb hos den gang verdens største konsern, General Motors, som juniorclerk på Lillestrøm (1976-80), før regnskapssjef hos Bilforum, Hamar (1980-84). Deretter kun egenskapte a/s-selskap: Idèbanken (1985-86), Medlien-Andersen (86-87), Medlien Reklame i Moelv og innfusjonerte nye byråer på Hamar (87-94), Himmel & Hav tanketenkeri (94-00), et par år med ViaFantasia før De utenkte tankers tårn U8 oppstod i 2003.

Det kunstneriske begynte med oppsetting av en rekke revyer i bygdeungdomslaget (Ringsaker BU) på 70’tallet, fortsatte med flere revyer, cabaryer og hundrevis tullete humorpåfunn er det blitt med kameratgjengen RDS (Ringsaker Dannede Selskab, 1979 – d.d.), og innimellom har jeg levd av underholdning (tragikomiker Talentet Tjygve på 80-90’tallet, overheadhunter J. Johansen, 1993-2003) og humørfylte tankevekkerforedrag fra egenskapte miljøer fram til d.d. > Gründer og fantasiminister i Lucky Næroset (1999-2008), tankevekker og etter hvert krusedullfilosof i U8 (2003 – ).

Bygde 2000-2001 De utenkte tankers tårn her på gården (historikk) som fra 2007 ble en del av Landet for undring og fantasi med Arnestedet, TellUs, Livets Scene, U9verset m.m. (se bilder m.m. www.u8.no).

Skrev min første bok <Prikken> i 2005 (som har solgt 10.000x faktisk), før fortsettelsesboka Tider er kommet (2011) tok for seg krusedullfilosofien og byr på mine betraktninger om verden vi nå lever i og utfordringer det medfører. 

Mitt kanskje største kunstneriske sprang noensinne skjedde nå i høst (2013) da jeg i samspill med musiker/gitarist, komponist, arrangør og produsent Tom Steinar Lund (Jømna/Oslo) gir ut min første plateproduksjon; Høre du... – med egne tekster. Jeg framfører selv de fleste låtene – mot alle odds.

Scenisk har bl.a. hatt et forunderlig samspill med sambygdning og Prøysen-biograf Ove Røsbak (2013) med forestillingen/turnéen To enkle dobbeltgjengere (stooor glede rundtomkring).

I 2015 inviterte jeg sambygdning og gitarvirrituss Jørn Kjonerud inn i den verbalmusiske weik-øpp-duo Medlien & Kjonerud. Se hva som har foregått under menypunktet SISTE NYTT (bl.a. spilte vi på Chat Noir i 2016).  

2016 ble også året jeg debuterte innen sjangeren slam-poesi (hva er det? ), vant delfinalen på Hamar og endte opp i NM-finalen i Oslo, 25. nov . . .  Snart får vi ivite åssen det gikk :)! Sjangeren passer meg utmerket: framføre egne tekster uten musikk, kun med kroppen, ila 3 minutter, publikum er dommere. Ergo kan jeg også kalle meg potetpoet.  

I måneder og år framover ønsker jeg å skape & skrive, formidle & framføre helt nye forestillinger & foredrag, enda flere krusedulldikt og visetekster, billed- og tegnekunst – og tankevekkende grønne påfunn i det offentlige rom. Følg med; et par nye sjangere er på gang i 2017 . . . 

Det meste og det beste kan ennå være ugjort (selv for min del, på noen områder…).