HØRVERDIGHETER

 Oversiktsbilde Olsens Plass

OLSENS PLASS

Olsens Plass er fristaten Lucky Nærosets eneste rasteplass og har høye besøkstall. Her finner du både Verdenstavla, Det Magiske Mjøssenter og ikke minst verdens (så vidt vi vet) eneste underjordiske flyplass.  

 Det Magiske Mjøssenter

Det Magiske Mjøssenter

Olsens Plass har den unike posisjon at den i luftlinje ligger akkurat midt i mellom de tre mjøsbyene Hamar, Lillehammer og Gjøvik. Vi har derfor opprettet Det Magiske Mjøssenter her som viser avstand (22 km) og retning til de nevnte byer. Mens vi var i gang med kartet fant vi ut at vi faktisk lå midt i mellom ganske mange byer her i verden. Faktisk ligger Næroset midt i mellom New York, Karachi og Ndele (i Den Sentralafrikanske Republikk) også og det skulle ikke forbause oss om vi ligger midt i mellom flere andre byer i tillegg. Konklusjonen blir uansett som følger - Lucky Næroset: Det absolutte sentrum. 

 Lucky Næroset UnAirport

Lucky Næroset UnAirport

Verdens første underjordiske flyplass ble åpnet (av informasjonsdirektør Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen med lite brask, men desto mer bram) den 11. juni 2002. Flyplassen er tegnet og utviklet av Dan Cato Olsen (11 år da flyplassen ble bygget). Flyplassens dimensjon er anslått til ca. 300 x 15 cm, 40 cm djup på det meste (bananformet). Med dette formatet mener vi bestemt å kunne ta imot romvesener fra andre galakser som antas å være tilpasset dette formatet (- i allefall foreligger det ingen opplysninger om at det er andre størrelser som vil passe bedre…..). Asfaltert og brannsikker rullebane. Av forståelige grunner kun åpen for trafikk i sommerhalvåret.  

 Verdenstavla Olsen Plass

Verdenstavla

Lucky Næroset driver sin egen skiltaksjon for å få satt bygda på kartet. Før aksjonen ble startet var det nemlig ikke nevneverdig mange skilter som pekte mot oss (kun 2 i hele verden faktisk). Siden aksjonen startet i 2004 har antallet steget betraktelig, og nå vises det vei til Lucky Næroset fra godt over 50 steder over hele verden - fra Svalbard i nord til Sør-Afrika i sør og fra Brasil i vest til Kina i øst. Les mer om skiltaksjonen her.

Verdenstavla er laget av innviklingsminister Kjell Sønsteby og plassjef Per Ove Olsen og viser verdenstreet Yggdrasil som vokser gjennom jordkloden. Her skal vi peke tilbake på alle stedene som nå peker mot oss. Verdenstavla ble avduket i august 2003 i forbindelse med Lucky-regjeringens statsbesøk i Malaysia (!). 

  
 Den Norske Skallebank

DEN NORSKE SKALLEBANK 

Den Norske Skallebank ligger i Lykketrøllparken og ble åpnet under Innobygd 06 av styreleder Sigbjørn Johnsen. Her kan alle landets fylkesmenn sette inn sine innskudd i form av forpliktende planer for utvikling av sine regioner. Om planene ikke er satt ut i verden innen en satt uttaksdato blir innskuddet regnet som et rent utskudd.